pühapäev, 1. detsember 2013

Tere tulemast eTwinningu maailma!

Tere!

Ootame kõiki huvilisi kutsekoolidest üle-euroopalisele veebipõhisele projektitööle eTwinning.

Mis see eTwinning on?

eTwinning on Euroopa koolide kogukond.
eTwinning on Euroopa koolide virtuaalne kogukond, mis on töökeskkonnaks koolitöötajatele (õpetajatele, õppealajuhatajatele, raamatukogutöötajatele jne), kes töötavad Euroopa eri riikides. Koolid, kes on otsustanud osaleda Euroopa kõige põnevamas kogukonnas, saavad seal suhelda, koostööd teha ja projekte luua.
eTwinningu tegevus edendab Euroopa koolide koostööd, kus kasutatakse info- ja kommunikatsioonitehnoloogiat (IKT). eTwinning varustab koole toe, tööriistade ja teenustega, mis teevad nii lühiajaliste kui ka pikaajaliste partnerluste moodustamise mistahes teemal palju lihtsamaks.

eTwinningu portaal (www.etwinning.net) on tegevuses osalejatele peamine kohtumispaik ja töökeskkond. Portaal on saadaval 25 keeles ning sel on nüüdseks pea 170 000 individuaalset liiget. Koolid üle Euroopa on teinud üle 5324 projekti.* Portaalis pakutakse õpetajatele on-line tööriistu partnerite leidmiseks, projektide alustamiseks, ideede jagamiseks, parimate praktikanäidetega tutvumiseks ning võimaldatakse kohe koostööd alustada, pakkudes erinevaid selleks kohandatud tööriistu eTwinningu platvormil.

eTwinning käivitati 2005. aastal Euroopa Komisjoni eÕppe programmi raames ning on alates 2007. aastast kindel osa Elukestva õppe tprogrammis. eTwinningu keskset kasutajatuge juhib European Schoolnet, mis kujutab endast rahvusvahelist partnerlust 33 Euroopa haridusministeeriumi vahel ning mille eesmärk on edendada haridust Euroopa koolide, õpetajate ja õpilaste seas. eTwinningu tegevust juhivad siseriiklikul tasemel ka 35 Riiklikku kasutajatuge.
Eesti keskne kasutajatugi on HITSAs ja projektijuht Elo Allemann e-mail elo.allemann@hitsa.ee 

Kuidas eTwinningus alustada… Kui olete mõnest Euroopa koolist, on alustamine sama lihtne kui 1,2,3…4!
Vaadake portaalis ringi ja uurige eTwinningu projektide ja tegevuste kohta. Koguge inspiratsiooni ja mõtelge välja uusi ideid.
2. samm: Registreeruge eTwinningus
Nüüd, kui teate, et soovite eTwinningus kaasa lüüa, kirjeldage ennast ja oma kooli ning looge enda eTwinningu profiil. Täitke seda vormi hoolikalt: see kuvatakse teie profiilil. Kui olete registreerunud, saate kasutajanime ja parooli, mis on vajalikud eTwinningu Töölauale sisenemiseks ja kolleegide otsimiseks.
3. samm: Liikuge eTwinningus edasi
Kui olete registreerunud, saate sisse logida oma Töölauale, et teiste eTwinningus osalejatega ühendust võtta, ideid vahetada ja edasisi koostööplaane teha. Töölaud on selles keskkonnas teie isiklik väljendusvahend, seega püüdke seda alati uuendada, et toimuvat oma kolleegidega jagada. Partnerit otsides tasub arvesse võtta järgmisi kriteeriume:
  • teil on sarnased eesmärgid ning jõuate kokkuleppele projekti teema osas;
  • suhtlete regulaarselt ja vabalt;
  • teie õpilased on sobivas vanuses ja arvus ning sarnase keeletasemega;
  • koolides on ligipääs IKT-vahenditele, mis tagavad efektiivse koostöö.
4. samm: Alustage oma partneritega koostööd
Kui olete eTwinningu projekti jaoks valmis, olete leidnud partneri ning kokku leppinud koostööprojekti tegemises, saate selle portaalis registreerida. Seejärel on teil ligipääs Mestimisruumi tööriistadele ning eTwinningu märgile, mille saate välja printida ja oma koolis üles panna. Kui avaldate oma Mestimisveebipäevikusse tehtud postitused, saavad ka teised projekti kulgu jälgida.

eTwinning on inimeste kogukond. Seetõttu on seal kehtestatud mõned reeglid, millest teil tuleb kinni pidada. See võimaldab hoida eTwinningu turvalise ja usaldusväärsena. Uurige selleteemalist esitlust.
Head eTwinningut! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar